Duofietsen Vinkel

duofiets Vinkel

Beste inwoners van Vinkel,

Enige tijd geleden hebben enkele actieve mensen uit Vinkel de werkgroep Duofiets opgericht.

Fietsen is ontspanning, gezond en gezellig. Zodra het weer het toelaat zie je vele fietsers in onze mooie omgeving fietsen. Er is echter ook een groep mensen in Vinkel die dit graag wil maar dit niet meer zelfstandig kan, durft of zich niet meer veilig voelt om alleen te fietsen en/of ondersteuning nodig heeft bij het fietsen. Voor deze groep is, via fondswerving en subsidie, een elektrische duofiets aangeschaft. De subsidieverstrekkers zijn; Kansfonds, Oranjefonds, Gemeente  ’s-Hertogenbosch (Wijkbudget), ANWB Fonds, RCOAK(Rooms Catholijk Oude Armen Kantoor) en Rabobank Clubsupport. Daarnaast is er vanuit de reserve van KBO Vinkel een bijdrage gedaan.

Een duofiets, de naam zegt het al, is bestemd voor twee personen. In dit geval een fietsgast en een vrijwilliger (fietsmaatje). Samen maken ze fietstochten.  De fietsgasten uit Vinkel krijgen de kans om te genieten van de buitenlucht en om de mooie plekjes in de omgeving te bezoeken. Zo wordt de cohesie en het welzijn van de mensen in ons dorp verbeterd.

Per 1 april willen we starten met het uitlenen van de duofiets. Er heeft zich inmiddels al een aantal vrijwilligers/fietsmaatjes aangemeld maar er kunnen er nog meer bij. U kunt zich aanmelden via onderstaand e-mailadres. Vindt u het een leuk initiatief en wilt u ook wel eens onder begeleiding een stukje gaan fietsen dan kunt u de duofiets reserveren via onderstaand e-mailadres. We gaan werken met een reserveringsagenda. De duofiets is alleen te gebruiken met een vast fietsmaatje, te weten een van de vrijwilligers uit Vinkel. De fiets mag GRATIS gebruikt worden. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom. Voor vertrek krijgt u uitleg ivm het rijden op een elektrische fiets. In verband met de coronamaatregelen is er een scherm op de fiets geplaatst. Wij hopen op veel deelnemers.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Duofiets.

 

 

e-mailadres: duofietsen@outlook.com

Telefoonnummers:

Rita van de Ven:    06 31042103

b.g.g.

Ineke van de Wetering:    06 11214242

Nu de horeca van molen De Zwaan gesloten is zijn wij aan het bakken geslagen en verkopen diverse lekkernijen.'

Ook maken we samen met mensen die 'bij klaver 5' werken mooie vogeltaarten.

Leuk om als cadeautje weg te geven................

Bel of mail ons gerust voor vragen of een bestelling.

Thuisbezorgen is mogelijk in overleg.

 

     

   

 

                    Wilskracht start Coronaproof.

 

Het is een bijzondere tijd om te starten met een leer-werkplek, maar wij hebben er vertrouwen is dat het goed gaat komen met Wilskracht. Om coronaproef te kunnen werken hebben we richtlijnen opgesteld voor Wilskracht.

 

 

Coronaproof wat betekent dat voor Wilskracht en hun medewerkers?

 

 

https://www.wilskrachtvinkel.nl/nieuws/corona-maatregelen-wilskracht

 

 

Foto gemaakt door Rianne vd Biezen 

Instagram
Facebook
YouTube

Deze website wil gebruik maken van cookies.